Hoe uw gezond verstand te gebruiken in uw auto

Auto reparatie Veldhoven

het juiste gereedschap aanschaffen

Voordat je velgen voor jezelf gaat zoeken, moet je een paar gereedschappen aanschaffen. Een van de meest elementaire is een krikstandaard. Deze heb je nodig om de band te kunnen verwisselen nadat je de band die je nodig hebt, hebt verwijderd. Je kunt ook een gewone krik gebruiken, maar het is veel gemakkelijker als je zo’n krik hebt. Het is belangrijk om de krik standaard te gebruiken, zodat uw auto niet van u wegrolt.

U zult ook een krikindicator of een wielslot willen aanschaffen. U kunt deze vinden in bijna elke auto-onderdelenwinkel. Je kunt het je echter niet veroorloven om zonder auto-onderdelenwinkel te komen zitten, want je hebt het volgende nodig: twee kriksteunen van gemiddelde hoogte, één met een kort verlengstuk en één met een groter verlengstuk; twee slotplaten, een bandenlichter en een autosleutel; een pomp; een bandenmeter; een riem of ketting; en een trechter.

Verwissel uw band en leg de oude band weg, zodat u de nieuwe band kunt monteren. Stap in de auto en probeer de band te verwisselen, voorzichtigheid is belangrijk bij het verwisselen van een band. De auto moet stilstaan terwijl u de nieuwe band aanbrengt. Raak de rem niet aan totdat het wiel van de auto is. De wielen moeten recht naar de grond gaan zonder zijwaartse bewegingen.

Als de band er eenmaal af is, moet u de slotplaat aanbrengen, de bandenketting en het bandenijzer er weer op leggen, de afstellingen zo nodig nog strakker zetten en de band terugplaatsen. U kunt de persoon buiten de auto aankondigen dat u de band gaat verwisselen en hem vragen zijn auto in neutraal te zetten en de motor in de vrijstand te zetten. Dit is de transmissiestand voor uw auto.

Wanneer u de auto in zijn achteruit moet zetten en terug moet rijden naar de gewenste locatie, moet u de sleutel in het contact steken en het contact in de R-stand zetten. Zodra uw banden in de aangegeven richting staan, zet u uw auto in zijn achteruit en trapt u op de rem. Leid de band terug op uw velg terwijl u stationair door het gladde oppervlak rijdt. Wanneer uw band op de gewenste plek is aangekomen, haalt u de sleutel uit het contact, steekt u de sleutel er weer in en zet u het contact weer in de R-stand. Ga langzaam met de hand terug in de eerste versnelling totdat je de juiste plek hebt gevonden om de auto in zijn achteruit te zetten. Kijk achter u als u achteruit de ruimte inrijdt. Als het nodig is, richt u de auto in de richting waar u heen moet. De truc van parallel parkeren is om dicht bij de stoeprand te rijden.

Zodra uw auto is uitgelijnd, kunt u de rem loslaten als dat nodig is, maar blijf in de eerste versnelling. Schakel langzaam terug naar de eerste versnelling terwijl u het stuurwiel draait in de richting waar de voorkant van de auto naar toe wijst. Laat de auto langzaam vooruit komen totdat de voorkant van de auto bijna stilstaat. Als u vooruit kijkt, weet u wanneer u op de juiste plek bent om het stuurwiel in de gewenste richting te draaien. Wanneer u perfect parallel parkeert, slaakt u een zucht van verlichting.

Een probleem met deze methode is echter dat sommige auto’s niet aardig zijn. Ik heb vaak geparkeerd op een plek die ik niet verwachtte en de auto moest verplaatsen omdat een band niet ging waar je hem hebben wilde. Dus, gebruik je gezond verstand en het komt wel goed.

Navigation